Ett pulserande skjul
mitt i stadens hjärta

Med robust karaktär, enorm kapacitet och perfekt läge vid kajkanten var Kajskjul 8 från början en lagerbyggnad. Det var 1870. Nu för tiden fylls kajskjulet med förväntansfulla gäster.
Välkommen till en starkt historisk miljö!

Oändliga möjligheter

Kajskjul 8 är en perfekt lokal för krogshower och kabaréer, festivaler, mässor och event. Här är möjligheterna oändliga. På sommaren erbjuds en underbar uteservering på vår veranda längs kajkanten.

Evenemang »
Restaurangen »

Kajskjul 8 Event »

Vi värnar om miljön

På Kajskjul 8 har vi en stark miljömedvetenhet. Vi källsorterar vårt avfall och strävar efter att inte slänga mat, förpackningsmaterial och annan utrustning i onödan. Menyer skrivs utefter säsongsanpassade råvaror och vi försöker så långt det är möjligt att samköra våra leveranser. Våra leverantörer finns i närområdet och vi väljer dem med omsorg.

Åren som gått

Kajskjul 8 är medlem i Smaka på Göteborg

Göteborgs Restaurangförening "Smaka på Göteborg" startades 1999 som ett samarbete mellan Göteborg & Co och restaurangnäringen i Göteborg. Dels för att stärka och profilera Göteborg som kulinarisk destination men också för att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Föreningen är ett samarbete mellan 45 restauranger, där Kajskjul 8 har varit med sedan starten. Här hittar man allt ifrån förstklassiga gourmetrestauranger till trendiga uppstickare och enklare snabbmat.

Göteborgs Restaurangförening arbetar även med att stärka relationerna till lokala producenter och leverantörer samt att gemensamt verka för att säkra en hög kvalitetsnivå på de råvaror som restaurangerna arbetar med. En förutsättning att få vara med i Göteborgs Restaurangförening är att man är medlem i Sveriges Hotell och Restaurangförbund, att man har en publik restaurang belägen i Göteborg.

Kärt barn har många namn

Först Göteborgskajen. Sedan Packhuskajen. Numera förknippas kajen med underhållning och det självklara namnet är Kajskjul 8.

Kajskjulets lite annorlunda form beror på att det byggdes utefter hur järnvägsspåren låg. För runt 1870 doftade här kryddor som importerats från fjärran länder och kajskjulet fylldes med trä från de värmländska skogarna, som sedan skulle vidare ner till kontinenten.

Förstora
Fotograf Otto Thulin (1946-2009) – www.stadsmuseum.goteborg.se

1994 renoverades kajskjulet och marken höjdes med hela 80 cm. Inför Friidrotts-VM sommaren 1995 kom Kajskjul 8 att öppnas som skaldjursrestaurang. Efter en mycket lyckad start började krogshowerna att fylla huset med förväntansfulla gäster.

Genom åren har kajskjulet gått från en robust restaurang utan dukar, där maten langades ut av gästerna själva, till en välrenommerad restaurang med hög klass. Mycket har förändrats och förfinats över tiden, men en sak är säker. Atmosfären kommer alltid att vara densamma.