Ett pulserande skjul
mitt i stadens hjärta

Med robust karaktär, enorm kapacitet och perfekt läge vid kajkanten var Kajskjul 8 från början en lagerbyggnad. Det var 1870. Nu för tiden fylls kajskjulet med förväntansfulla gäster.
Välkommen till en starkt historisk miljö!

Vår affärsidé

"Kajskjul 8 erbjuder förstklassiga krogshower med Sveriges främsta artister, flexibla event med många möjligheter och sommarbistro med lättsam underhållning i en genuin, maritim miljö mitt i Göteborg."

Oändliga möjligheter

Kajskjul 8 är en perfekt lokal för krogshower och kabaréer, festivaler, mässor och event. Här är möjligheterna oändliga. På sommaren erbjuds en underbar uteservering på vår veranda längs kajkanten.

Evenemang »
Restaurangen »

Kajskjul 8 Event »

VI HAR FYLLT 20 ÅR!

Sedan ridån gick upp för första gången hösten 1996, har det bjudits på en mängd förstklassiga krogshower och föreställningar, med några av Sveriges främsta artister här hos oss. Den första krogshowen var "En himla helkväll" med After Shave & Anders Eriksson, och många är de artister, goda vänner, leverantörer och tusentals gäster som har passerat genom kajskjulets saltstänkta portar sedan dess. Den 28 augusti firade vi våra 20 år, och det blev en fantastisk kväll som bjöd på glada minnen och härliga skratt med våra nära och kära.

Foto: Anna Rosén

Kajskjul 8 – ett juste företag

Kajskjul 8 är ett juste, ärligt och öppet företag, är medlem i Visita – Svensk Besöksnäring och följer alla fackliga avtal. Vi är mycket måna om våra anställda och arbetar för ett arbetsklimat som bygger på glädje, gemenskap, jämlikhet och öppenhet.

I vårt dagliga arbete strävar vi efter att vara flexibla och lyhörda och sätta kundbemötande och service i första hand. Vi tummar inte på kvalitén, hanterar våra resurser på ett klokt sätt och har ett medvetet miljötänk i allt vi gör. Vi värderar enkelhet och ärlighet högt, har ett genuint intresse för våra gäster, kollegor och leverantörer, och gör allt vi kan för att alla ska trivas hos oss och med oss.

Vi värnar om miljön

På Kajskjul 8 har vi en stark miljömedvetenhet. Vi källsorterar vårt avfall och strävar efter att inte slänga mat, förpackningsmaterial och annan utrustning i onödan. Menyer skrivs utefter säsongsanpassade råvaror och vi försöker så långt det är möjligt att samköra våra leveranser. Våra leverantörer finns i närområdet och vi väljer dem med omsorg.

Shower & föreställningar genom åren

Kajskjul 8 är medlem i Smaka på Göteborg

Göteborgs Restaurangförening "Smaka på Göteborg" startades 1999 som ett samarbete mellan Göteborg & Co och restaurangnäringen i Göteborg. Dels för att stärka och profilera Göteborg som kulinarisk destination men också för att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Föreningen är ett samarbete mellan 45 restauranger, där Kajskjul 8 har varit med sedan starten. Här hittar man allt ifrån förstklassiga gourmetrestauranger till trendiga uppstickare och enklare snabbmat.

Göteborgs Restaurangförening arbetar även med att stärka relationerna till lokala producenter och leverantörer samt att gemensamt verka för att säkra en hög kvalitetsnivå på de råvaror som restaurangerna arbetar med. En förutsättning att få vara med i Göteborgs Restaurangförening är att man är medlem i Sveriges Hotell och Restaurangförbund, att man har en publik restaurang belägen i Göteborg.

Kärt barn har många namn

Först Göteborgskajen. Sedan Packhuskajen. Numera förknippas kajen med underhållning och det självklara namnet är Kajskjul 8.

Kajskjulets lite annorlunda form beror på att det byggdes utefter hur järnvägsspåren låg. För runt 1870 doftade här kryddor som importerats från fjärran länder och kajskjulet fylldes med trä från de värmländska skogarna, som sedan skulle vidare ner till kontinenten.

Förstora
Fotograf Otto Thulin (1946-2009) – www.stadsmuseum.goteborg.se

1994 renoverades kajskjulet och marken höjdes med hela 80 cm. Inför Friidrotts-VM sommaren 1995 kom Kajskjul 8 att öppnas som skaldjursrestaurang. Efter en mycket lyckad start började krogshowerna att fylla huset med förväntansfulla gäster.

Genom åren har kajskjulet gått från en robust restaurang utan dukar, där maten langades ut av gästerna själva, till en välrenommerad restaurang med hög klass. Mycket har förändrats och förfinats över tiden, men en sak är säker. Atmosfären kommer alltid att vara densamma.