Göteborgs bästa eventlokal

Kajskjul 8 är den perfekta platsen för ert nästa event. Vi erbjuder en av Göteborgs mest centrala och största eventlokaler med servering, och vi har alla möjligheter att göra verklighet av era idéer. Lite fantasi och vår stora kapacitet skapar ett oförglömligt event, precis som ni vill ha det.

10 eller 2 500 gäster?

Kajskjul 8 erbjuder eventlösningar för alla sorters sällskap. Är ni 10-60 gäster använder vi oss av Maritimans fartyg som ligger väl förankrade vid Packhuskajen precis intill Kajskjul 8. För större grupper på 100-900 gäster är Kajskjul 8:s trevliga lokaler det självklara valet. Med en öppen planlösning på hela 800 kvm går det att utnyttja salen på många olika sätt.

Sommartid har ni även tillgång till vår 70 m långa och härliga veranda med utsikt över vattnet. För riktigt stora sällskap finns det möjlighet att använda Packhuskajen precis utanför, där vi bland annat kan bygga tält med scen och golv etc för upp till 2500 gäster.

Ingenting är omöjligt!

Skickliga samarbetspartners

Vi samarbetar med eventbolag som Eventyr, MCI, Toastmaster, Stark och Hello Sweden, samt för kunder som Västra Götalandsregionen, Göteborg & Co, Volvo, HIQ, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, SKF och Posten. När är du redo för nästa event?

Skrymmande produkter?

Kajskjul 8 har rejäla portar – kom i bil ända till bords!
Vår lokal bjuder också högt till tak med över 8 m till nock.

En flexibel lokal

Med hjälp av rekvisita bygger vi upp precis den miljö ni önskar.
Här är några exempel på hur vi kan göra just ert event oförglömligt.

Mingel

Vår lokal tar upp till 900 minglande gäster. Sommartid kan man även använda vår 70 m långa och härliga veranda med utsikt över Göteborgs hamn- och båtliv. 1

Fasta punkter i lokalen är våra två barer 2 och våra två scener 3 – i övrigt möblerar vi efter era önskemål. Lätt att dekorera lokalen efter tema. Vill ni förstärka den genuina känslan eller hellre satsa på gala, ni bestämmer!

Vi dukar upp flera stora buffé- och dryckesstationer 4 och möblerar lokalen med ståbord 5 samt en del vanliga bord och stolar för de som önskar sitta ner.
Det finns möjlighet att dela av lokalen med våra röda ridåer för att skapa en mer intim känsla. 6

I lokalen finns ett mycket bra grund-PA väl anpassat till lokalens storlek och många gäster. Önskar ni underhållning hjälper vi gärna till. Vi har ett stort kontaktnät med både mindre kända och välkända artister och underhållare.

Middag 100 personer

Lokalen delas av med röda ridåer 1 för att skapa en intim känsla i lokalen.

Trevligt att starta med välkomstdrinken framför stora baren 2 med stängda ridåer in till matsalen. Här finns även den lilla scenen 3 om ni önskar underhållning till välkomstminglet. Vid varmt och soligt väder kan gästerna även avnjuta drinken på vår 70 m långa veranda 4 med härlig utsikt över Göteborgs hamn- och båtliv!

När det sedan blir dags för middag öppnas ridån in till en vackert dukad matsal. Bästa dukningen för detta gästantal är bordsöar där vi kan placera 8–10 gäster per bord. Föredrar ni runda bord 5 hyr vi gärna in det.

Önskas underhållning till middagen är vi väl rustade med ett mycket bra PA-system, ljud- och ljustekniker samt ett stort kontaktnät med både mindre kända och välkända artister och underhållare.

Middag 500 personer

Lokalen delas av med röda ridåer 1, för att skapa en känsla av flera rum i lokalen.

Välkomstdrinken dukas upp på höga pelarbord 2 framför stora baren 3 innan gästerna minglar vidare in i lokalen. Vid varmt och soligt väder passar det även bra att använda vår 70 m långa, härliga veranda 4 med utsikt över Göteborgs hamn- och båtliv.

Vi dukar upp med långbord framför stora scenen 5 och varje långbord har plats för 16 gäster.

Önskar ni dans efter middagen har vi plats för DJ i bortre delen av lokalen, där det även finns en liten bar. 6

Med detta upplägg får de gäster som önskar sitta kvar och prata möjlighet att göra det i lugn och ro. De som hellre vill dansa beger sig till dansgolvet i bortre delen.

Tält – middag 1500 personer

På Packhusplatsen utanför Kajskjul 8 har vi möjlighet att bygga tält med trägolv och fönsterrutor ut mot vattnet. Tack vare fönsterrutorna får man en härlig känsla av ljus och havsnära läge.

Tältet dockas 1 med Kajskjul 8 så att båda lokalerna kan användas.

Inne i tältet dukas med långbord 2 och stolar och vi har möjlighet att bygga en stor scen 3 för underhållning vid middagen.

Ett bra flöde för kvällen är att använda vår östra entré när gästerna kommer, bjuda på välkomstdrink inne på Kajskjul 8 och använda sig av vår ordinarie garderob. 4 Gästerna passerar sedan genom lokalen och beger sig in till tältet där borden är uppdukade.

Trerättersmiddag samt underhållning i tältet. Efter middagen beger sig gästerna tillbaka till Kajskjul 8 för dans och barhäng.

Konferenssittning

På Kajskjul 8 finns alla möjligheter att skapa en kreativ dag för er som önskar konferera i en spännande miljö. Antingen ni önskar heldags- eller eftermiddagskonferens som mynnar ut i middag med dans och underhållning kan vi hitta den perfekta lösningen för er.
Det finns även möjligheter att kombinera med besök på Maritimans fartyg som ligger förtöjda bredvid Kajskjul 8 precis vid kajkanten.

Vi dukar upp med biosittning 1 alternativt öar/långbord framför stora scenen. 2
Maxantal bio: 750
Maxantal långbord: 600
Maxantal öar: 380

I lokalhyran ingår vårt PA (ljud/ljus) för tal samt ett trådlöst headset/mikrofon.
Önskas projektor och duk eller annan teknik hyr vi gärna in det.

Måltider
Beroende på gästantalet dukas för- och eftermiddagskaffe samt lunch upp framför lilla 3 eller stora baren. 4
Man har även möjlighet att avnjuta för- och eftermiddagsfika på verandan. 5

Möjlighet att dela av lokalen i olika delar med hjälp av röda ridåer. 6

Utställning

Ni har 800 kvm till ert förfogande – den fasta möbleringen i huset består av två scener 1, en liten scen vid entrén och en stor scen mitt i lokalen, samt två barer. 2
Möbler som finns till ert förfogande: bord 220 x 60 cm och stolar med ryggstöd. Ritningen visar endast ett förslag på placering av montrar 3 och ståbord. 4

Lokalen kan lätt delas in i flera avdelningar med hjälp av våra röda ridåer. 5

Stora portar gör att det är lätt att ta in skrymmande material. 6

Det finns flera utgångar till vår härliga, 70 m långa veranda vid kajkanten. 7

Teknik & tekniker
Ett mycket bra grund-PA (ljud/ljus) finns i lokalen – pris för tal-PA ingår i lokalhyran. Om ni väljer liveunderhållning tillkommer kostnader för kompletteringar av vårt grund-PA.
Önskas annan teknik, exempelvis projektor och duk, hyr vi gärna in detta till ert event.
Husets tekniker finns med under eventet och debiteras per timme.

Planritning

Ladda ner planritning som PDF.

Kajskjul8-Planritning.pdf

Fakta

 • Lokalen tar upp till 900 gäster. För mindre sällskap, på 100-150 personer, har vi draperier för att avgränsa lokalen till lagom proportion och rätt känsla. Plats för upp till 2500 gäster i tält med golv och scen på Packhuskajen.
 • Ca 800 kvm öppen yta.
 • Högt till tak – 3,45 m till tvärbalk och 8 m till nock.
 • 32 kvm stor scen samt en mindre vid entrén.
 • Fri och öppen sikt mot scen.
 • Bord (220 x 60 cm) med tillhörande stolar tar åtta gäster styck. De placeras helt fritt, beroende på evenemang och antal gäster. Önskas runda bord hyr vi in dessa.
 • Två rejäla barer.
 • Bra grund-PA, ljud/ljus. Väl anpassat till lokalens storlek, höjd och antalet gäster. Kompletterande teknik tas in vid behov.
 • 70 meter lång veranda vid kajkanten med utsikt mot hamnen och vattnet.
 • Eget kök och egna kockar.
 • Loge med dusch och toalett.
 • Egen garderob.
 • Sju damtoaletter.
 • Tre herrtoaletter och sex pissoarer.
 • Handikapptoalett.
 • Varmt på vintern, svalt på sommaren.

Har du frågor?

Kontakta Erik Centerwall, eventansvarig. Maila event@kajskjul8.se eller ring 031-10 75 50.