Case

 
 

Olympiatravet, april 2016

- Middagsevent för 275 personer

Bakgrund: Olympiatravet är ett långsiktigt samarbete mellan ATG, Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté. Olympiatravet körs för att inbringa pengar till Sveriges olympier och paralympier. Den 30 april kördes Olympiatravet på Åby travbana och efteråt ordnade ATG en middag för olympier, kuskar och många välkända ansikten inom den svenska idrottsvärlden.

Genomförande: Efter avslutat Olympiatrav transporterades gästerna till Kajskjul 8 med bussar där de bjöds på välkomstdrink och tre sorters kanapéer samt valborgsunderhållning av Chalmers sångkör.
Insidan på Kajskjul 8 var för dagen färgsatt med ATG's färger och borden var arrangerade med fantastiskt vackra blomsteruppsättningar som gick i de olympiska ringarnas färger.
Kvällens middag tog vid efter välkomnandet, och till förrätt serverades det en krämig hummersoppa smaksatt med cognac & tryffel. Efter en lång dag på Åby var önskan att gästerna skulle få umgås runt borden, och tillsammans med ATG bestämde vi oss för att servera Kajskjul 8's grillbuffé som dukades upp som minibufféer för tio personer. För att vara säkra på att alla idrottsmän skulle bli riktigt mätta, avslutades middagen med en bärtoppad blåbärscheesecake på rostade digestivekex. Efter middagen och många härliga skratt tog Partybandet Fiesta över underhållningen och såg till att alla som ville dansa fick sitt.

Svensk Sjuksköterskeförening, november 2015

- Middagsevent för 800 personer

Bakgrund: Svenska Sjuksköterskeförening hade kongress i Göteborg och vi på Kajskjul 8 fick det fina uppdraget att genomföra den stora kongressmiddagen för 800 sjuksköterskor.

Genomförande: 800 sjuksköterskor träffades här på Kajskjul 8 för att först avnjuta rykande varmt Glühwein i ett stort tält, för dagen uppbyggt på Packhuskajen utanför oss. Här minglades och snackades det efter en lång dags konferens.
Efter minglet i det stora tältet välkomnades gästerna till bords inne i Kajskjul 8's trevliga lokaler, och vår köksmästare Fredrik Wall presenterade kvällens meny. Till förrätt serverades en härlig tryffel- & cognacsdoftande hummersoppa. Soppan följdes upp av ört- & smöröverbakad kummelfilé med en krämig vitvinssås, potatispuré och säsongens grönsaker. Till dessert bjöds det stora sällskapet på chokladfudgetårta med syrlig fruktsallad och vispad grädde.
Efter middagen intog Tomas von Brömssen & Majornas 3dje Rote scenen och underhöll gästerna, för att senare lämna över till kvällens DJ som tog festen vidare en bra bit in på natten. För att alla skulle kunna ta del av tal och underhållning på ett bra sätt under kvällen, hade vi tagit in teknik som gjorde det möjligt att visa allt på två stora projektordukar, till stor glädje för gästerna.

Staples, februari 2013

– galamiddag för 700 gäster

Bakgrund: Det norska eventbolaget Reaction ordnade helgkonferens i Göteborg för kontorsföretaget Staples all nordiska personal. Kajskjul 8 fick uppdraget av Reaction att genomföra lördagens galamiddag för 700 gäster.

Genomförande: Kvällen startade med välkomstdrink och fortsatte med en härlig trerättersmiddag bestående av krämig hummersoppa som förrätt, tournedos med madeirasky, baconinlindade haricot verts och potatismos smaksatt med västerbottenost som huvudrätt, och avrundades med en dessert bestående av hjortronpannacotta.
Kvällens ciceroner Måns Zelmerlöw och Didrik Solli Tangen stod för både filmade intervjuer ute i köket, prisutdelningar och härlig skönsång. Till sin hjälp på scenen hade de även kören Rabalder och norske sångaren Jarl Bernhoft. Hela kvällen filmades och allt som skedde på scenen visades även på storbildsskärmar ute i lokalen. Efter middag, underhållning och övriga aktiviteter klev bandet Cruise upp på scenen och sedan var det dans inpå småtimmarna. Självklart avslutades kvällen med nattamat i baren innan det var dags att ta bussarna hem till de respektive hotellen igen.

Plusgymnasiet, juni 2012

– studentlunch med utspring för 180 personer

Bakgrund: Plusgymnasiet önskade lunch med betygs- & stipendieutdelning inne på Kajskjul 8 för att sedan ha studentutspring på Packhuskajen.

Genomförande: För andra året i rad kom Plusgymnasiets studenter tillsammans med sina lärare för att fira sin studentdag på Kajskjul 8. Lärarna hade smyckat lokalen med björklöv, blommor och ballonger och det var dukat långbord där alla placerades klassvis. Mellan rätterna underhöll skolans lärarband tillsammans med elever från estetprogrammet. Under tiden som elever och lärare njöt av lunch och underhållning inne på Kajskjul 8 hade studenternas familjer och vänner samlats ute på Packhuskajen. Till ett härligt öronbedövande jubel och visselpipor sprang studenterna sedan ut klass för klass för att ta emot hyllningar av nära och kära.

DerTour Academy, november 2011

– två middagar med ca 350 gäster per tillfälle.

Bakgrund: Den tyska resebyråjätten DerTour gör varje år en stor studieresa för personalen där man fokuserar på ett land eller en region någonstans i världen. 2010 var man i Egypten och 2011 kom turen till Sverige med Göteborg och Lappland i sikte. Tack vare ett stort intresse genomfördes två resor. Kajskjul 8 fick uppdraget av Göteborg & Co att arrangera välkomstmiddagarna under dessa båda resor. Planeringen av middagarna startade ca 12 månader före genomförandet. DerTours önskemål var att kvällen skulle innehålla trerättersmiddag med dryck och dukning vid bord med plats för 12 personer, filmvisning, filminspelning, underhållning och dans.

Genomförande: Kvällens startade med välkomstdrink och underhållning av Appearance från vår lilla scen innan det var dags att sätta sig till bords. Det bjöds på en svenskinspirerad meny med krämig hummersoppa till förrätt, imponerande skaldjursplatå till huvudrätt och en klassisk svensk äppel- och rabarberpaj till dessert. Under middagen bjöds det på framträdande av Göteborgs Luciatrupp och flera bejublade inhopp av gruppen Appearance. Kvällen avslutades med dans till DJ i bortre delen av lokalen. Såväl festdeltagare som ledningen för DerTour var väldigt nöjda med sina kvällar och efter första middagen fick vi omdömet "best opening dinner for the Academy ever".

Eventum, april 2011

– köksmässa och utställning för återförsäljare med ca 150 gäster.

Bakgrund: Ett stort köksföretag hade under våren en roadshow där de åkte runt till olika städer och byggde utställning med företagets nya köksprodukter. För Göteborgsstoppet valdes Kajskjul 8 och Packhuskajen – vår kund var det Stockholmsbaserade produktionsbolaget Eventum.

Genomförande: En stor utställningstrailer parkerades på Packhuskajen, där gästerna startade sitt besök. Inne på Kajskjul 8 fanns flera olika stationer uppbyggda med företagets sortiment. Det blev kockduell där besökarna fick vara med och tävla och flera andra prova-på-aktiviteter. Hela lokalen användes och delades upp i mindre delar med hjälp av röda draperier, kundens skiljeväggar och montrar. Gästerna serverades hemmagjorda hamburgare de luxe med klyftpotatis och cole slaw tillsammans med lämpliga drycker. Underhållningen sköttes av en konferencier och en DJ som spelade loungemusik.

Hello Sweden och Volvo PV, november 2010

– konferens, bilutställning, middag, landskamp på Ullevi och sedan
liveband och barhäng med ca 200 gäster.

Bakgrund: Vår kund Hello Sweden arrangerade en aktivitetsdag för Volvoåterförsäljare.

Genomförande: Tre nya Volvomodeller rullades in i lokalen, biosittning framför scenen, konferensföreläsning och mingel kring bilarna. Marcus Allbäck från Svenska Fotbollsförbundet kom förbi och pratade om matchen. Alla gäster serverades pyttipanna med dryck samt utrustades med Sverige-halsdukar innan avfärd till Ullevi för landskamp Sverige–Tyskland. När gästerna återvände till Kajskjul 8 efter matchen stod coverbandet de Sotos på scenen och mingelbuffén var framdukad med pizzaslice, ölkorvar, nötter, oliver och grissinis. Det var frusna fotbollsgäster som nu värmde sig med mat och dryck. Kvällen fortsatte inpå småtimmarna med barhäng.

CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions), oktober 2009

– galamiddag i samband med Sveriges EU-värdskap med ca 350 gäster.

Bakgrund: CPMR hade stor europeisk kongress i Göteborg där ledande EU-parlamentariker för maritima frågor deltog. Kajskjul 8 fick av Congrex uppdraget att arrangera kongressens galamiddag.

Genomförande: Arrangörskommittén önskade ett stort runt honnörsbord mitt i lokalen för 14-20 personer. Så stora bord fanns inte att hyra, men vi snickrade ett eget vilket gladde arrangörerna stort. Övriga gäster placerades vid långbord med vita linnedukar, kandelabrar och blomsterarrangemang i kongressens färger. Gästerna bussades till Kajskjul 8 och bjöds här på en härlig svensk- och marininspirerad ekologisk trerättersmiddag. Till förrätt en skaldjurstårta med Vänerlöjrom, detta följt av Tournedos av hälleflundra med knaperstekt, rökt sidfläsk, mustig rödvinssky, creme av jordärtskocka samt potatispuré smaksatt med getost. Till dessert en kraftig mörk chokladmousse med hallon på dinkelbotten som serveras med en coulis på havtorn.
Amandakören stod för flera uppträdanden under kvällen. Då kongressen startade tidigt nästa morgon avslutades kvällen med bakgrundsmusik kring baren istället för dans.

Danske Bank, september 2006

– middag, underhållning och dans med tält på Packhuskajen och inne på Kajskjul 8, ca 1200 gäster.

Bakgrund: Danske Bank ordnade personaldagar för all Sverigepersonal. Vår kund var eventbolaget Eventyr från Stockholm.

Genomförande: Gästerna kom med buss till Kajskjul 8 och togs emot i den västra entrén (mot Casinot) där vi byggt upp en garderob för kvällen. Gästerna försågs med en välkomstdrink och minglade vidare genom lokalen. Vid östra entrén (ordinarie entré) fanns bordsplaceringslistan och gästerna passerade in i ett fashionabelt middagstält som vi dockat med Kajskjul 8. Tältet hade stora fönster ut mot kajen, parkettgolv, bar, scen och plats för 1200 sittande middagsgäster. Här serverades en härlig trerättersmiddag med dryck och underhållning av After Shave och Anders Eriksson som framförde delar av showen Falkes Fondue under stort jubel. Efter kaffe och avec fortsatte festen med dans till DJ inne på Kajskjul 8, som för kvällen var ett enda stort dansgolv. För de som inte ville dansa var det barhäng vid såväl stora som lilla baren och en del små sittgrupper för de som hellre önskade sitta ner och prata. Även den härliga verandan användes flitigt denna septemberkväll.

Staples, february 2013

– Gala dinner for 700 guests

Background: The Norwegian event company Reaction parented a weekend conference in Gothenburg for Staples (office company) and its' Nordic staff. Kajskjul 8 was commissioned by Reaction to carry Saturday's gala dinner for 700 guests.

Implementation: The evening started with a welcoming drink and continued with a delicious three-course dinner of creamy lobster soup as a starter, tournedos with Madeira sauce, bacon wrapped French beans and mashed potatoes flavoured with Västerbotten cheese as a main course, and ended with a dessert consisting of cloudberry pannacotta. The hosts for the night, Måns Zelmerlöw and Didrik Solli Tangen were both taking care of handing out awards, and were also singing and entertaining the guests. They were accompanied on stage by the choir Rabalder and the Norwegian singer Jarl Bernhoft. The entire evening was filmed, and everything that happened on stage was also shown on big screens outside the premises. After dinner, entertainment and other activities, the band Cruise stepped up on stage and people danced into the wee hours. The evening ended with a midnight snack at the bar before it was time to return to the hotel.

Plusgymnasiet, june 2012

- Student lunch with “studentutspring” for 180 people

("studentspring" is a Swedish tradition where graduating students run out of the school building, cheering and singing).

Background: Plusgymnasiet (upper secondary school) desired lunch with graduation and scholarships ceremony inside Kajskjul 8, finishing with the students running out on Packhuskajen.

Implementation: For the second year in a row, Plusgymnasiet and its' students and teachers came to celebrate their graduation at Kajskjul 8. The teachers had adorned the room with birch leaves, flowers and balloons. Everyone was placed with their own classes at long tables. Between courses, the teachers' band entertained together with students from the art program. While students and teachers enjoyed lunch and entertainment inside the Kajskjul 8, the students' families and friends had gathered outside on Packhuskajen. On deafening cheers and whistles, the students then run out class by class to receive the tributes of loved ones.

DerTour Academy, november 2011

- Two dinners with approximately 350 guests per event.

Background: Each year the staff of the German travel agency, DerTour, make a reference visit focusing on one country or region anywhere in the world. In 2010 they went to Egypt and in 2011 it was time to visit Gothenburg and Lapland in Sweden. Thanks to a great interest among the staff they visited Sweden twice. Kajskjul 8 was commissioned by Göteborg & Co to arrange the welcoming dinners during these two visits.

The planning of the dinners began about twelve months before the actual visits. DerTour requested an evening with a three-course dinner including drinks and seating with twelve people at each table. Also film screening, film recording, entertainment and dancing were required.

Implementation: The evening started with a welcoming cocktail and entertainment provided by the band Appearance at our small stage before it was time to sit down for dinner. They were treated to a Swedish inspired menu with creamy lobster soup as a starter, an impressive seafood platter as the main course with a classic Swedish apple and rhubarb pie for dessert. During dinner the Gothenburg Lucia squad entertained the guests and several acclaimed performances by the band Appearance. The evening ended with dancing to a DJ at the far end of the building. Both staff and management of DerTour were very pleased with both evenings. After the first dinner we received "best opening dinner for the Academy ever".

Eventum, april 2011

- Kitchen trade fair and exhibition for retailers, about 150 guests.

Background: A large kitchen appliance company had a road show during spring where they visited a number of cities to show their new kitchen appliances at exhibitions. Kajskjul 8 was chosen as the location in Gothenburg by the Stockholm based event-company arranging the road show.

Implementation: A large exhibition trailer was parked on Packhuskajen outside Kajskjul 8. Inside Kajskjul 8 the company's range of kitchen appliances were shown in several stations. There was a chefs' duel arranged where visitors could compete as well as many other hands-on activities. The entire venue was used and divided into smaller rooms by red curtains, the clients' own partition walls and stations. Guests were served de luxe homemade burgers with potato wedges and coleslaw along with appropriate beverages. The entertainment was led by a host and a DJ playing lounge music.

Hello Sweden and Volvo Cars, november 2010

- Conference, car show, dinner, football at Ullevi followed by live music and mingling in the bar, about 200 guests.

Background: Our client Hello Sweden arranged an activity day for the Volvo dealers.

Implementation: In front of the main stage theatre seating had been arranged, and three new Volvo models were rolled into the room to be on display.

There were conference lectures and mingle around the cars. Marcus Allbäck from the Swedish Football Association came by and talked about the game for the evening. All the guests were served the Swedish dish pyttipanna and were equipped with supporter scarves in Swedish colours before departure to Ullevi for the international game between Sweden and Germany. When the guests returned to Kajskjul 8 after the game, the cover band De Soto was on stage and people mingled with a buffet of pizza, beer sausages, nuts, olives and grissini. Freezing football supporters warmed themselves with food and drinks. The evening continued with mingling in the bar.

CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions), october 2009

- Gala dinner in conjunction with the Swedish hosted EU summit, about 350 guests.

Background: CPMR had a great European congress in Gothenburg where leading EU parliamentarians for Maritime Affairs attended. Kajskjul 8 received the mission to arrange the gala dinner by Congrex.

Implementation: The organising committee requested a large, round table of honour for 14-20 people in the centre of the room. Such large tables could not be hired, so we hand crafted our own which pleased the organisers very much. The other guests were seated at long tables with white linen tablecloths, candelabras and flower arrangements in the colours of the Congress.

The guests were taken by bus to Kajskjul 8 to enjoy a lovely Swedish and maritime-inspired organic three-course dinner. Served as an appetiser, a seafood cake with roe from lake Vänern. This followed by tournedos of halibut with crispy bacon, full-bodied red wine gravy, cream of Jerusalem artichoke and mashed potatoes flavoured with goat cheese. For dessert, a dark chocolate mousse with raspberries.

The Amanda Choir performed during the evening. The evening ended with some background music and mingling around the bar.

Danske Bank, september 2006

- Dinner, entertainment and dancing in a tent at Packhuskajen and inside Kajskjul 8, about 1 200 guests.

Background: Danske Bank arranged staff days for their Swedish staff. Our client was the Stockholm based event company Eventyr.

Implementation: The guests arrived by bus at the west entrance of Kajskjul 8 where we had built a cloakroom for the evening. The guests were provided with a welcoming aperitif and mingled on through the premises.

Connected with Kajskjul 8 was a fashionable dinner tent. The tent had large windows overlooking the quayside, including hardwood floors, a bar, a stage and seating for 1 200 dinner guests. A delicious three-course dinner was served and After Shave and Anders Eriksson, a famous Swedish humour group, was the entertainment of the evening.

After coffee and liqueurs the festivities continued inside Kajskjul 8 with dancing to music played by a DJ. This particular evening, all of the open space at Kajskjul 8 was one big dance floor.

For those who didn't want to dance, both bars were open and there were some small seating areas for those who rather sit and talk. Our 70 meters long veranda by the quayside was used extensively this lovely September evening.

Vad säger våra kunder

Vill du veta vad tidigare kunder tyckte om deras event hos oss?

Visa kundomdömen »