Alla kan äta julbord. En julbordsföreställning med Lotta Lundgren och Erik Haag.

Vore det inte för julbordet skulle julafton bara vara en dag i december, utan julbord bleve det helt enkelt ingen jul i Sverige. Ändå vet försvinnande få av oss hur man äter julbord efter konstens alla regler, vad julbordets rätter representerar och hur de hamnat där.

Återigen är det dags för Lotta Lundgren och hennes julbordspartner Erik Haag att utbilda oss i den svenska mattraditionens historia, den här gången de senaste tusen åren av julbordsarkeologi.
Det är en blandning av guidad julbordsvisning, gruppterapi, föreläsning och underhållning där du lotsas hela vägen från startsill till julgrötsmål. Och allt där emellan, med tillhörande drycker och alltid med en koppling till historien och med en kombination av bordsservering och buffé, allt efter vad som serveras.

"Alla kan äta julbord" garanterar ett gammeldags, vällagat och petigt komponerat julbord. Helt utan moderna nytolkningar, aktuella trender, allmän utfyllnad, barnvänliga kompromisser och vegetariska alternativ. Samtidigt på ett annorlunda, väldigt gott och mycket underhållande sätt.

Om Lotta Lundgren & Erik Haag

Lotta Lundgren och Erik Haag har roat oss i flera år med sina resor genom historiens dukade bord. Första gången de arbetade tillsammans var när de ledde programmet "Landet brunsås" i SVT 2010 tillsammans med Henrik Schyffert där de tog upp historiska och kulturella aspekter av mat och matlagning. Lotta och Erik hyllades i media och vann Årets livsstilsprogram med Historieätarna på Kristallen-galan 2013. Duon ledde även Julkalendern " Tusen år till julafton" 2015, som snittade på 2,3 miljoner tittare om dagen.

Efter att Lotta Lundgren lämnade en framgångsrik karriär i reklambranschen har hon arbetat med mat. Hennes kokbok "Om jag var din hemmafru" följdes av matlagningsboken "Tio lektioner i matlagning". Hon också nyligen lett SVT-serien "På jakt med Lotta och Leif" tillsammans med Leif GW Persson.

Erik Haag är författare, regissör, producent och programledare. Han slog igenom som en del av Hassan-gänget på 90-talet och därefter följde en rad tv-produktioner. Han har bland annat varit programledare för "Melodifestivalen", "Roast på Berns" och "Knesset" och skrivit TV-succéer som "Pappas pengar" och "℅ Segemyhr".

Biljetter

Alla biljetter inkluderar föreställning och julbord. Dryck kan köpas till genom förbokning eller beställas på plats.

Boka dina biljetter här på sidan, via telefon 031-10 75 50 (vardagar 10-16) eller genom att skicka ett mail till bokning@kajskjul8.se.

Alla kan äta julbord garanterar ett gammeldags, vällagat och petigt komponerat julbord. Maten tillagas från grunden av vår köksmästare Fredrik Wall med kärlek och de bästa råvaror, precis som man gjorde förr. Vi gör det än idag.

Se menyn i helhet genom att klicka på den.

TORSDAGAR
Föreställning & julbord
995 kr  (914 kr ex moms)

FREDAGAR
Föreställning & julbord 
1095 kr (1003 kr ex moms)

LÖRDAGAR
Föreställning & julbord
1195 kr  (1097 kr ex moms)

KVÄLLENS UPPLÄGG
18.30 Välkommen till Kajskjul 8!
            Insläpp alla  – mat serveras
19.15 Showtime!
            Föreställningen börjar
22.45 Cirka - Baren öppen & musik

Nyhetsbrev & erbjudanden

Prenumerera
Privatperson      Företag

Åldersgräns 18 år.
Bordsplacering görs i bokningsordning.
Betalda biljetter återlöses ej.
Vid ombokning utgår en ombokningsavgift på 125kr/bokning. Vid ombokning får du ett nytt bokningsnummer och hamnar således på ny plats i bokningsordningen. Mellanskillnader i pris återbetalas ej vid ombokning.
Vid telefon- & mailbokning utgår en administrativ avgift på 45 kr.
Rullstolsplatser finns och bokas via telefon. Om ledsagare medföljer, betalar denne endast för mat och dryck.

Onlineförsäljningen stänger kl 12.00 dagen före varje föreställning då hänvisar vi till biljettbokningen på Kajskjul 8.

Trots att en föreställning är "utsåld" kan det finnas biljetter kvar då vi ibland får avbokningar i sista minut. Du kan alltid ringa Kajskjul 8 på för att se om det finns platser kvar den dag du önskar.

Extramaterial

Lundgren och Haag julbordshowar igen

Lotta Lundgren och Eric Haag i GP

Läs artikeln här >>

   

Undrar du något eller vill boka via telefon? Ring 031-10 75 50 (vardagar 9–17)